петък, 23 октомври 2015 г.

Решението за Варна трябва да дойде от варненци, обяви Радан Кънев




Решението за Варна трябва да дойде от варненци, обяви Радан Кънев

„През последните 2 години пари за Варна има, но няма резултат. Това показва, че когато властта е в партийните централи, парите изтичат към партийните обръчи от фирми. Харчат се с предизборни цели и не стигат до хората”.

Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, който пристигна във Варна директно от конгреса на Европейската народна партия в Мадрид снощи, за да подкрепи кандидат-кмета на „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов.

По думите му резултатът от усвоените повече средства във Варна е „пеещи фонтани, но замлъкнали училища, светещи водоскоци, но тъмни улици, видими шадравани, но невидими работни места”.

Той обоснова издигането на кандидатурата на Трифонов за кмет на града с думите: „Безспорно десен, но неподчинен на нито една партийна централа, на нито един политически лидер. Човек, който ще бъде слуга единствено на варненци”.

Според Кънев, неслучайно Чавдар Трифонов се превърна в обект на най-тежките компроматни атаки, които той е виждал през последните 14 години.

„Защото видяха, че това е човек, който ще измете всеки боклук, който в момента краде парите на данъкоплатците. Видях а, че Чавдар е опасен за 15-годишното статукво на Варна. За мен е чест да бъда до него в тази битка и да отбивам, заедно с него, ударите на мафията”, каза Радан Кънев.

Според съпредседателя на Реформаторите решението за Варна не може да дойде само от София, и само от партийните централи. То трябва да дойде от варненци.

„Чавдар Трифонов е човек, който го боли за града, който няма да е послушко, няма да е партиен фелдфебел, а ще е лидер на общината си, ще защити интереса й във всяка битка”, заяви Радан Кънев.

„Изборът на 25 октомври не е между Чавдар и Иван”, заяви от своя страна кандидат-кметът на Варна на Реформатори и патриоти, визирайки вероятният балотаж в града.

„На 25-и трябва да решим искаме ли още буксуваща икономика, недостиг на инвестиции, ниски доходи, блокирана администрация, забравени варненци в забравени квартали, Facebook политика и невидим кмет или искаме богата, модерна, развиваща се Варна!

Град, който е притегателен център на всички в България. Варна, която дава възможност за реализация и за достоен живот на всички тук и сега! Това е изборът! Той е във вашите ръце! Не е предопределен!”, категоричен е Трифонов.

Той благодари на семейството си, след това на екипа и колегите си, както и на хилядите хора в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта, „които заявиха желание да създадем силна Варна”. „Силна Варна означава и една по-силна и по-добра България”, заяви Чавдар Трифонов.

Той увери хората, че още от първия ден на неговото управление варненци ще усетят администрацията да работи за тях и да прави живота им по-добър.

„Още от първия ден ще се усети нова енергия, принципност и почтеност. Корупцията и бюрокрацията няма да са добре дошли в нашия град”, пое ангажимент пред хилядите варненци Трифонов.

Според него един мандат е напълно достатъчен, за да се създаде атмосфера, в която инвеститорите да се чувстват добре дошли. Строгият контрол на обществените поръчки и проектите в този град ще означава, че ще се прави повече, по-качествено и за по-малко пари”, са сред конкретните ангажименти, които изтъкна Трифонов.

Зрителите в зала „Конгресна” бяха вдигнати на крака от изпълнението на българския национален химн от 30 каба гайди и от космическия глас на Валя Балканска, която изпя на живо „Излел е Дельо хайдутин".

„За можещия, за успешния, за работещия! За да ни има! И за да я има България!”, заяви от сцената голямата българска певица.

„Всичко е в нашите ръце! Стига сме се оплаквали и нищо не правили!”, взе думата гайдарят Петър Янев. Той пожела на хората здраве и разум, а на 25-и здрав разум!”. Концертът беше закрит от легендарната българска рок група „БТР”./dnes.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар



Най-четени статии

Архив на блога

Translate

Категории

БСП ГЕРБ Местни избори 2015 Реформаторски блок Чавдар Трифонов местни избори АБВ ДПС София ЦИК Варна избори кандидат кмет Варна купуване на гласове Георги Първанов Йорданка Фандъкова Пловдив Радан Кънев кандидат за кмет кандидат кмет софия АТАКА ББЦ Николай Бареков коалиция Бойко Борисов Русе анализ избори октомври 2015 кандидат кмет кмет проучване България без цензура ДСБ Йордан Лечков Михаил Миков Михаил Мирчев НФСБ Найден Зеленогорски Румен Петков СДС Сливен Татяна Дончева балотаж гласуване изборен кодекс кмет София социологическо проучване 25 октомври 25 октомври 2015 г. izbori za kmet mestni izbori Алтернатива за Българско Възраждане Алфа Рисърч Анелия Клисарова Боряна Пантелеева Бриана Бургас Владимир Георгиев Владимир Мартинов Враца Галъп ДБГ ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Движение за права и свободи Движение „България на гражданите" Диан Цонев Димитър Шивиков Екзакта Рисърч Груп ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ Институт за модерна политика Калин Каменов Карлово Кичка Петкова Кметове Костадин Костадинов Котел Красимир Костов Лиляна Павлова Лом Лъчезар Никифоров Любен Петров Мария Календерска Мая Манолова Меглена Кунева Медиана Николай Береков Николай Близнаков Пазарджик Патриотичен фронт Петър Москов Пламен Цеков Политическа партия ГЕРБ Реформатори Самоков Търговище ХРОНОГРАМА Цветан Цветанов Ценко Чоков Централната избирателна комисия Чирпан Шумен единна регистрация задължително гласове избирателна система избирателни комисии изборен туризъм избори за кмет избори за общински съветници кандидат кмет Пловдив кандидат-кмет кмет на община коалиционни партньори общински съветници политическа партия АТАКА политическа партия БСП политическа партия България без цензура политическа партия ДПС политическа партия ДСБ

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Предоставено от Blogger.