четвъртък, 25 юни 2015 г.

Кметове на малки общини се возят в лимузини за стотици хиляди




Кметове на малки общини се возят в лимузини за стотици хиляди
Кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде видян да ходи на работа с колело и да пътува с метро, кметът на Рим Игнацио Марино също ходи на работа с колелото си, а кметът на Мадрид Ана Ботела - с автобуса.

Същевременно кметовете на знайни и незнайни общини у нас като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди лева, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни, става ясно от разследване на Нова телевизия.



понеделник, 22 юни 2015 г.

ДБГ с ултиматум за подписване на коалиционно споразумение за кметските избори




ДБГ с ултиматум за подписване на коалиционно споразумение за кметските избори
Националният съвет ДБГ дава на ръководството срок до 31 юли 2015 г. за подписване на коалиционно споразумение между партиите от Реформаторския блок за общо явяване на местните избори.

Това стана ясно на брифинг в Добрич, след заседанието на НС на Движение „България на гражданите".



четвъртък, 18 юни 2015 г.

БСП губи с над 10% от ГЕРБ, обяви Алфа Рисърч




БСП губи с над 10% от ГЕРБ, обяви Алфа Рисърч
Ако следващата неделя имаше избори, парламентарно представените партии биха запазили в общи линии подкрепата, с която влязоха в 43-то Народно събрание. Това показват резултатите от национално представително проучване на агенция „Алфа Рисърч", проведено в периода 7-13 юни.



Парламентът на път да се справи с изборния туризъм, заличава адресни регистрации




Парламентът на път да се справи с изборния туризъм, заличава адресни регистрации
Парламентът прие на първо четене двете предложения на БСП и на Реформаторския блок с Патриотичния фронт за спирането на изборния туризъм и регистрацията на много повече от обичайното граждани на един адрес.

Идеята на реформаторите е да се въведе таван на регистрираните на един адрес, защото в момента има случаи с 20, 40 и 100 души на един адрес, включително и за хотели и търговски обекти. Предложението е регистрираните в едно жилище лица да е до два пъти над обичайно живеещите в жилището, като ще може само в някои случаи - например при многодетни семейства - да се настаняват три пъти над обичайния брой живеещи. Така, ако в момента в жилището са регистрирани пет души, ще могат да се регистрират максимално 10, а не 20 или 100, както е в момента.



сряда, 17 юни 2015 г.

ГЕРБ и БСП с под 5% разлика при избори сега, обяви "Медиана"




ГЕРБ и БСП с под 5% разлика при избори сега, обяви "Медиана"
ФотографНадежда Чипева, Капитал
Двете основни противостоящи си политически формации ГЕРБ и БСП не бележат значим ръст или срив на потенциални избиратели. Двете партии се намират на приблизителна дистанция от 5 %, като в последното тримесечие и двете леко са увеличили избирателите си.

Ако парламентарните изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 23.3%, за БСП – 18.7%, за ДПС – 8.9%, за Патриотичния фронт – 5.0%, за Атака – 4.3%, за Реформаторския блок – 4.0%, за АБВ – 2.8%, сочат данните на "Медиана".



събота, 13 юни 2015 г.

Задължителният вот не прави изборите по-честни и справедливи, счита социолог




Задължителният вот не прави изборите по-честни и справедливи, счита социолог
Анализ на Николай Близнаков от ИМП
Задължителното гласуване е погрешна идея, която нито прави изборите по-честни и справедливи, нито ще намали "етническия вот", смята социологът Николай Близнаков от Института за модерна политика.

"Ако едно право стане задължение – то става отвратително – като задължителните манифестации или задължителния секс", пише той в анализ, изпратен до редакцията на Dnes.bg.



Бриана се кандидатира за кмет на гр. Левски




Бриана се кандидатира за кмет на гр. Левски
Боряна Пантелеева, Снимка: Нова телевизия
Фолкпевицата Бриана отново ще се кандидатира за кмет на град Левски.

Боряна Пантелеева е само на 30 години, а вече има сериозни планове за развитие в областта на политиката, съобщи „Нова телевизия”.



понеделник, 8 юни 2015 г.

Чавдар Трифонов: Кметът трябва да има мнение и да изисква




Чавдар Трифонов: Кметът трябва да има мнение и да изисква
Чавдар Трифонов
„Основно задължение на кмета е да се грижи за сигурността на гражданите. Против съм да се дели това задължение на държавно и на общинско. Кметът трябва да има мнение, да тропа по масата и да изисква.”. Това заяви Чавдар Трифонов, първият кандидат-кмет за предстоящите избори във Варна, в предаването „Позиция” по радио Варна.



Дали ГЕРБ ще предложи Лиляна Павлова за кмет на София?




Дали ГЕРБ ще предложи Лиляна Павлова за кмет на София?
Все по-упорито върви кулоарният слух, че в ГЕРБ обмислят ново, но все така популярно име да поеме поста на кмет на столицата. Освен Йорданка Фандъкова, която е най-очакваният им кандидат, сред коалиционните партньори се говори, че регионалният министър Лиляна Павлова може да поеме градските дела.



неделя, 7 юни 2015 г.

Купуването на гласове става доста преди изборния ден, обяви Бъчварова




Купуването на гласове става доста преди изборния ден, обяви Бъчварова
Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова
Изключително дипломатично вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова отговаряше на конкретни въпроси на водещата Ани Цолова по Нова телевизия за милионерското градче Игнатиево, издигнато с пари от джебчийство, както и за масовото преселение на компактни групи хора към слабо населени места, месеци преди местните избори.



събота, 6 юни 2015 г.

72 структури на ББЦ поставиха едномесечен ултиматум Бареков




72 структури на ББЦ поставиха едномесечен ултиматум  Бареков
Николай Бареков
Представителите на 72 структури на „България без цензура" (ББЦ) поставиха едномесечен ултиматум на лидера Николай Бареков. Те настояват за този период той да възприеме възгледите на хората в партията, която го е избрала за председател. Ако това не се случи, те очакват оставката на Бареков като лидер на ББЦ. Ако и това не се случи представителите на 72-те структури се заканват, че групово ще напуснат партията на Бареков и ще се присъединят към парламентарно представената ПП „Български демократичен център".



петък, 5 юни 2015 г.

Местните избори ще са на 25 октомври




Местните избори ще са на 25 октомври
Президентът Росен Плевнелиев внесе в 43-то Народно събрание предложение за произвеждане на национален референдум по основни принципи, свързани с изборните права на българските граждани, едновременно с местните избори на 25 октомври 2015 г. Това съобщи прессекретариатът му.



четвъртък, 4 юни 2015 г.

Проучване на общественото мнение за работата на основните държавни институции




Проучване на общественото мнение за работата на основните държавни институции
Национално представително изследване на "Екзакта Рисърч Груп"
Правителството е одобрявано от 31% от българите, а министър-председателят Бойко Борисов – от 44%. Това сочат данните от проведеното в края на май национално представително изследване на общественото мнение за работата на основните държавни институции, проведено от "Екзакта Рисърч Груп".



вторник, 2 юни 2015 г.

СДС отстъпва кметската кандидатура в Русе на РБ




СДС отстъпва кметската кандидатура в Русе на РБ
Депутатът от Реформаторския блок (РБ) и зам.-председател на СДС Румен Христов заяви готовността на синята партия да отстъпи кметската кандидатура в Русе на партньорите си от Реформаторския блок.



понеделник, 1 юни 2015 г.

Отчитането на местния вот ще стане бавно, обяви шефът на ЦИК




Отчитането на местния вот ще стане бавно, обяви шефът на ЦИК
Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева
"Заради сложността на местните избори гласуването и отчитането на изборния резултат ще стана по-бавно. И така трябва да бъде." Това казва председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева в интервю за днешния брой на вестник "Преса". Тя допълва, че по-бавното отчитане, повторното въвеждане на данните и обявяването на резултата ще сведе до минимум евентуални грешки при преброяването.



Мария Календерска е кандидат за кмет на София на "България без цензура", обяви Бареков




Мария Календерска е кандидат за кмет на София на "България без цензура", обяви Бареков
Мария Календерска и  Бареков
Мария Календерска ще бъде кандидат за кмет на София на "България без цензура" за предстоящия местен вот.

Това съобщи на специална пресконференция председателят на партията и евродепутат Николай Бареков. Той каза, че Календерска е издигната от Инициативен комитет като независим кандидат, но ще бъде подкрепена от ББЦ.





Най-четени статии

Архив на блога

Translate

Категории

БСП ГЕРБ Местни избори 2015 Реформаторски блок Чавдар Трифонов местни избори АБВ ДПС София ЦИК Варна избори кандидат кмет Варна купуване на гласове Георги Първанов Йорданка Фандъкова Пловдив Радан Кънев кандидат за кмет кандидат кмет софия АТАКА ББЦ Николай Бареков коалиция Бойко Борисов Русе анализ избори октомври 2015 кандидат кмет кмет проучване България без цензура ДСБ Йордан Лечков Михаил Миков Михаил Мирчев НФСБ Найден Зеленогорски Румен Петков СДС Сливен Татяна Дончева балотаж гласуване изборен кодекс кмет София социологическо проучване 25 октомври 25 октомври 2015 г. izbori za kmet mestni izbori Алтернатива за Българско Възраждане Алфа Рисърч Анелия Клисарова Боряна Пантелеева Бриана Бургас Владимир Георгиев Владимир Мартинов Враца Галъп ДБГ ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Движение за права и свободи Движение „България на гражданите" Диан Цонев Димитър Шивиков Екзакта Рисърч Груп ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ Институт за модерна политика Калин Каменов Карлово Кичка Петкова Кметове Костадин Костадинов Котел Красимир Костов Лиляна Павлова Лом Лъчезар Никифоров Любен Петров Мария Календерска Мая Манолова Меглена Кунева Медиана Николай Береков Николай Близнаков Пазарджик Патриотичен фронт Петър Москов Пламен Цеков Политическа партия ГЕРБ Реформатори Самоков Търговище ХРОНОГРАМА Цветан Цветанов Ценко Чоков Централната избирателна комисия Чирпан Шумен единна регистрация задължително гласове избирателна система избирателни комисии изборен туризъм избори за кмет избори за общински съветници кандидат кмет Пловдив кандидат-кмет кмет на община коалиционни партньори общински съветници политическа партия АТАКА политическа партия БСП политическа партия България без цензура политическа партия ДПС политическа партия ДСБ

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Предоставено от Blogger.