сряда, 1 юли 2015 г.

Без коалиционно споразумение Зеленогороски напуска щаба на Роферматорите




Без коалиционно споразумение Зеленогороски напуска щаба на Роферматорите
Найден Зеленогорски
Шефът на предизборния щаб на Реформаторския блок и съпредседател на ПГ от ДБГ Найден Зеленогорски е заплашил колегите си депутати, че ако до 20 юли коалицията няма решение за начина си на явяване на местните избори и разбирателство за кандидати за кметове по места, може да подаде оставка от щаба.


Това е станало на заседание на парламентарната група, съобщи електронното издание на в. „Труд"с позоваване на участници в разговорите.

До изявлението на Зеленогорски се е стигнало, тъй като решенията за поведението на вота се бавели, а самият той не искал да работи на олимпийския принцип - само за участие.

ДБГ настояват Реформаторският блок да се регистрира на централно ниво като коалиция за местния вот наесен. Другите две по-големи партии в коалицията - ДСБ и СДС, смятат, че регистрациите трябва да са на местно ниво. Решение на казуса до момента обаче няма.

Коалицията все още не е излъчила кандидати за кметове в повечето областни градове, защото има по няколко номинации от различните партии. Такова е положението и Пловдив, и в Бургас, и в Русе. Спорове има за Стара Загора, Сливен и др. Преди ден е имало общо събрание на местните ръководства във Велико Търново, на което се е провело гласуване и лидерът на СДС там Мирослав Трифонов е събрал няколко гласа повече за номинация от водача на ДСБ Ангел Янчев. Окончателната номинация обаче бе отложена със седмица.

Засега идеята е на срещи по места да се проведат подобни гласувания навсякъде, където има проблем с номинацията за кмет. Все още стояла като опция и възможността да има вътрешни избори там, където партиите съвсем не могат да се разберат, въпреки че предложението на СДС към момента за такива избори не е прието от останалите формации.

Останалите депутати, участвали в заседанието на ПГ, са настояли пред Зеленогорски да постави въпроса пред лидерите и ръководствата на ДБГ, ДСБ, СДС, НПСД и БЗНС по време на коалиционен съвет. По думите им, парламентарната група не е мястото, където да се дискутира коалиционната политика за местните избори. Лидерът на ДСБ и също съпредседател на групата в НС Радан Кънев не е присъствал на сцената, тъй като не е в София.



0 коментара:

Публикуване на коментар



Най-четени статии

Архив на блога

Translate

Категории

БСП ГЕРБ Местни избори 2015 Реформаторски блок Чавдар Трифонов местни избори АБВ ДПС София ЦИК Варна избори кандидат кмет Варна купуване на гласове Георги Първанов Йорданка Фандъкова Пловдив Радан Кънев кандидат за кмет кандидат кмет софия АТАКА ББЦ Николай Бареков коалиция Бойко Борисов Русе анализ избори октомври 2015 кандидат кмет кмет проучване България без цензура ДСБ Йордан Лечков Михаил Миков Михаил Мирчев НФСБ Найден Зеленогорски Румен Петков СДС Сливен Татяна Дончева балотаж гласуване изборен кодекс кмет София социологическо проучване 25 октомври 25 октомври 2015 г. izbori za kmet mestni izbori Алтернатива за Българско Възраждане Алфа Рисърч Анелия Клисарова Боряна Пантелеева Бриана Бургас Владимир Георгиев Владимир Мартинов Враца Галъп ДБГ ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ Движение за права и свободи Движение „България на гражданите" Диан Цонев Димитър Шивиков Екзакта Рисърч Груп ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ Институт за модерна политика Калин Каменов Карлово Кичка Петкова Кметове Костадин Костадинов Котел Красимир Костов Лиляна Павлова Лом Лъчезар Никифоров Любен Петров Мария Календерска Мая Манолова Меглена Кунева Медиана Николай Береков Николай Близнаков Пазарджик Патриотичен фронт Петър Москов Пламен Цеков Политическа партия ГЕРБ Реформатори Самоков Търговище ХРОНОГРАМА Цветан Цветанов Ценко Чоков Централната избирателна комисия Чирпан Шумен единна регистрация задължително гласове избирателна система избирателни комисии изборен туризъм избори за кмет избори за общински съветници кандидат кмет Пловдив кандидат-кмет кмет на община коалиционни партньори общински съветници политическа партия АТАКА политическа партия БСП политическа партия България без цензура политическа партия ДПС политическа партия ДСБ

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Предоставено от Blogger.